Nagelbijten

Een gewoonte die mensen zich hebben aangeleerd. Vaak begint het in de kinderjaren of in een stress periode. Het nagelbijten kan zich beperken tot het bijten of afscheuren van de nagels, maar vaak wordt er ook aan velletjes rond de nagelriemen gebeten en getrokken, waardoor er ontstekingen kunnen ontstaan. De mate van het bijten is bij iedereen verschillend. Mensen die nagels bijten verstoppen vaak hun handen uit schaamte.

Één van de mogelijkheden om het nagelbijten tegen te gaan is het laten zetten van kunstnagels. Dit is zelfs mogelijk op de kortste nagels. Kunstnagels zijn hard en moeilijk af te bijten. Maar ook doordat men in één keer mooie verzorgde handen heeft, is men er meer van bewust en zal het nagelbijten afnemen en in veel gevallen zelfs helemaal over zijn.

De gebeten nagels hebben (vaak) een kort nagelbed en stugge en dikkere vingertoppen. Daarom kan de verlenging niet langer gezet worden dan de vingertop, omdat het anders niet stevig genoeg zal zijn. Met de tijd zal dit veranderen en de vingertoppen zullen een mooiere vorm gaan krijgen, maar dit heeft wel tijd nodig. De nagelbijter komt in het begin vaker voor rebalancing. Dit heeft twee redenen, de nagels van een nagelbijter groeien sneller, omdat de doorbloeding sneller is door het bijten en de nagelbijter is bezig met afleren van nagels bijten.

Na een aantal behandelingen zijn de natuurlijke nagels gegroeid. Het nagelbed wordt iets langer en de vingertoppen zijn niet meer zo dik en stug. Hoe vaak de rebalancing nodig is, is afhankelijk hoe ernstig de nagels zijn gebeten. Om deze mooie nagels te behouden is onderhoud natuurlijk een must.

Ga terug naar Nail Specials